Presentatie

Moderator voor optredens, shows en voorstellingen

Luidop verzorgt de presentatie van tal van evenementen zoals live-optredens, shows, persvoorstellingen, productvoorstellingen, enz. Maar ook de moderatie van workshops, brainstormsessies en interactieve (panel-gesprekken leiden wij in goede banen.

Presentator voor tal van doeleinden

 • Live-optredens in openlucht, schouwburg of zaal
 • Live-shows in openlucht, schouwburg of zaal
 • Persvoorstellingen
 • Productvoorstellingen
 • Workshops
 • Conferenties
 • Brainstormsessies
 • Radioprogramma's
 • Tv-programma's
 • Opendeurdagen
 • Filmpremiere
 • Beurzen
 • Verkiezingen
 • Enz.

Maatwerk

Naargelang de wensen van de organisatie passen wij onze dienstverlening aan en zorgen we ervoor dat de beoogde doelstellingen zo goed mogelijk worden behaald. Dankzij onze neutrale opstelling leggen we de focus op de inhoud van het evenement en zorgen we voor een aangename omkadering in de gewenste stijl en op maat van de doelgroep.

Ondersteuning 

In samenspraak met de organisatie of regie wordt een presentatiedraaiboek opgesteld zodat de aankondiging of moderatie naadloos overvloeit en de verschillende onderdelen vlot in elkaar overgaan. Afhankelijk van de aard van het event zorgen wij tevens voor cuecards, visuals of digitale projecties. Indien nodig zorgen wij tevens voor de communicatie voor, tijdens en na het evenement, zoals aankondigingen op online en offline kanalen en sociale media, de registratie van aanwezigen, verwelkoming door hostessen, audio- en videoregistratie, geluidsversterking enz. Op die manier haalt u het beste resultaat uit uw organisatie, voor, tijdens en na het evenement.

Voorbeelden van presentatieopdrachten

Geel Zomert concertreeks

Deze wekelijkse openluchtconcerten lokken elk jaar zo'n 25.000 muziekliefhebbers naar het festivalpark in Geel. In een beurtrol worden de wekelijkse aankondigingen op een luchtige manier gebracht, samen met de praktische mededelingen vanuit de organisatie. Doorheen de jaren mochten we hier een gevarieerde rist van bekende artiesten aankondigen, zoals Paul Michiels, Guy Swinnen, Nicole en Hugo, Buscemi, Eddy Wally, Rick De Leeuw, Stijn Meuris, Jelle Cleymans, Jonas Vangeel, Udo, Guido Belcanto, enz.

Moderatie debattenreeks met live radiouitzending

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen organiseert de lokale radio Geel FM een maandelijks debat. Dit wordt gebracht voor een publiek en live uitgezonden op de radio. Voor de presentatie en moderatie wordt een beroep gedaan op Hans Claesen om dit in goede banen te leiden, samen met een redactieteam en enkele reporters. Meer info: www.geelkiest.be.

Sportlaureatenverkiezing

Deze avondvullende verkiesingsshow in cultureel centrum De Werft wordt elk jaar bijgewoond door zo'n 350 toeschouwers. De show bestaat uit de live-verkiezing van de laureaten in een 6-tal categorieën Per categorie worden de genomineerden voorgesteld met behulp van een videopresentatie en geïnterviewd in een huiselijke omkadering. De aanwezige jury kan tijdens de stemronde vanuit de zaal per kandidaat een score geven met behulp van een draadloos stemsysteem. Enkele musikale intermezzo's zorgen voor extra showgehalte. De productie wordt aangevuld met de nodige tunes om de verschillende onderdelen van de show in te kaderen.

Yellow Time blues- en jazzfestival

Dit tweedaags blues- en jazzfestival vindt jaarlijks plaats in de omgeving van Geel-Bel. Op zaterdagavond komen klinkende namen uit de internationale blueswereld de honderden aanwezigen entertainen. Ook hier verzorgen we de presentatie van de avond, door de groepen aan- en af te kondigen en de nodige mededelingen te doen. 

Persvoorstelling

Om een evenement of gebeurtenis met nieuwswaarde aan te kondigen aan de pers, is een uitgekiende strategie van belang. Samen met de organisatie bekijken we op welke manier de belangrijkste boodschappen gecommuniceerd dienen te worden aan de aanwezige perscontacten. De aankondiging van de verschillende sprekers en de moderatie tijdens de vragenronde zorgt voor een vlotte en professionele indruk. Maar ook bij het versturen van de uitnodigingen, de registratie en opvolging van de aan- en afwezigen, en de opmaak van de persmap kunnen wij ondersteunen. 

Nieuwjaarsreceptie 

Tijdens de organisatie van een receptie is het aangewezen om een vlotte en professionele omkadering te voorzien bij de verwelkoming van de gasten en de aankondiging van de sprekers. Een neutraal opgestede presentator vraagt de aandacht van het publiek en zet de spreker in de spotlight. Dit zorgt voor een vloeiend geheel wat de sfeer en de algemene indruk ten goede komt.

Meer info

Wens je meer informatie over ons aanbod en onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact op via de gegevens op deze pagina.

Beluister enkele voorbeelden